lauantai 14. syyskuuta 2013

TALLIKISOJEN JÄLKEEN

Kummallista että tämä blogi kelluu yksinään bittiavaruudessa ilman mitään huolenpitoa ja miten aina onkin niin, että kisojen jälkeen tuntuu siltä että mietteitä on saatava muistiin

Tänään oli pikkukisat tallilla. Kolme luokka, joissa kussakin oli kolme osanottajaa. Ja me voitimme oman luokkamme, joka oli tällä kertaa tutustumisluokankouluohjelma helppo C, rata B. Hyvää oli tiet, laukat, taivutus vasemmalle, eka suora linja tuomarille!! Ja ihme ja kumma se ratsastajan asento, istunta ja apujenkäyttö oli noussut viime vuodesta puolella pistellä! Tämä on opettajan ansiota!!

Katselin koulukisa-arvostelupapereita vuosien varrelta ja totesin että kyllä kehitystä on tapahtunut.

Eka rata on ehkä KN Raution tallilla leirin jälkeen vuonna 2007 tallin isoimmalla hevosella Möhkiksellä ja tulos oli 56,1%.

Toinen rata on  luultavasti Maaritin arvostelema C-merkkisuoritus, joka piti mennä Martalla, mutta Marttapa päätti olla menemättä maneesin toiseen päähän ( ehkä C-merkki ratsastajan olis tarttennu suoritua tästä, sato vettä ja maneesi piti ääntä) ja vaihdoin lennossa hitaaseen Bohemiaan, joka jo oli yhden radan suorittanut ja tulos oli 57,7 %!!

Seuraava rata on viime syksyinen C2, jonka esitimme Kikille Onnin kanssa ihan itse valmisteltuna, tulos 56,3 %. Olin tyytyväinen.

Esitettiin sama C2  Nevaksessa Onnin kanssa tiukalle koulutuomarille ja tulos oli  53,18 %. Parasta oli oikea laukka!!

Kesäkuun lopussa tallilla oli rataharjoitus, jossa tahkosimme edelleen C2 rataa. Harjoittelu taisi mennä hampaan irvessä puoleen, tulos sama 53,18 %. Nyt älysin pitää taukoa ja hoitaa myös itseäni, siinä samassa Onnia, sekä vapaa päivillä että hieronnalla.

Tänään prosentit oli huimat 64.....hienoa ME ja Kiki ja koko tallinväki ja myös kotiväki. Tästä jatketaan........mutta aamulla hiipi mieleen että miten kivaa tämä touhu mahtaa olla Onnin mielestä? Koska jo perjantaina Onni oli sitä mieltä että ei-enää-tätä! Miten ne kouluradat voisi tehdä myös hevoselle mukavaksi ja mielenkiintoiseksi? Riittääkö kehuminen ja silittely?....voisiko olla jotain muuta??


1 kommentti:

  1. Martta ei mennyt maneesiin toiseen päähän ;) ... Kunnon neitinäpsä, tuo Martta aikoinaan!!

    VastaaPoista